Voor de vierde maal plant Bosgroep Zuiderkempen geboortekloempen aan voor alle kinderen geboren in Westerlo. Op zaterdag 25 november is het zo ver, dan plant Bosgroep Zuiderkempen samen met alle kinderen geboren in 2017 drie geboorte-kloempen aan in het speelbos van het Sporta centrum in Tongerlo. Dat is goed voor 120 bomen. De boomsoorten die aangeplant worden zijn allen inheemse loofbomen: wintereik, zomereik en beuk.

Kloempen zijn pleksgewijze aanplantingen van 40 bomen die zeer dicht opeen geplant worden. De boompjes zullen elkaar begeleiden om later 1 mooie toekomstboom te vormen. In het midden van de kloemp staat een kloempenpaal waar de kinderen hun naam op zal staan.

De kloempen zullen op termijn uitgroeien tot mooie landschappelijke bomen met een rechte stam en grote kruin. Ze maken het bos weerbaar tegen de klimaatverandering, toekomstige plagen etc. Daarnaast worden verschillende boomsoorten aangeplant die de biodiversiteit in het bos zullen verhogen.

PRAKTISCHE INFO 
Wanneer: 25 november 2017, 14.00 en 15.00 uur

Waar: Sporta, Geneinde 2, 2260 Westerlo - speelbos, vanaf de parking de Finse piste volgen naar links, voorbij de looppiste

Programma: 

14.00 uur: Aankomst kinderen met hun familie & aanplant kloempen

Beleidsverantwoordelijke:
Rik Röttger, sp.a, gedeputeerde bevoegd voor Natuur en Leefmilieu, oa. Bosgroepen en Regionale Landschappen